Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ няма да подкрепи проекта за нов външен дълг

Георги Първанов
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на АБВ няма да подкрепи внесения от правителството проект за нов външен дълг от 8 милиарда евро, заяви лидерът на партията Георги Първанов след срещата си в парламента с финансовия министър Владислав Горанов:

Към този момент мога да кажа, че парламентарната група на АБВ няма да подкрепи внесения проект за ратификация. Там има няколко милиарда, нека да приемем, че са 2 милиарда, които са предвидени за покриване на бъдещи бюджетни дефицити. Ако сега имаше инвестиционна стратегия, която да съпътства или дори да предшества като дебат това споразумение, можеше и да бъдем убедени, но хипотезата означаваше да бъде изтеглен законопроектът за ратификация и да седнем да поговорим, да обмислим... За мен най доброто решение беше да се направи нов договор, вече след един сериозен публичен и професионален дебат и залагане на нови параметри. Аз не мога да бъда уплашен с оставката на когото и да е било.

Първанов оцени като положително пристигането, макар и закъсняло, на министъра на финансите в парламента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44