Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС планира Съюз на капиталовите пазари

Снимка: БГНЕС

До 2019-а година всичките 28 страни от Европейския съюз трябва да бъдат обхванати от общ Съюз на капиталовите пазари, на който се разчита да осигури допълнителни средства за бизнеса и да стимулира икономическия растеж.

Днес Европейската комисия прикани страните-членки да се включат в тримесечни консултации по мащабния проект, чрез който ще се мобилизират средства от небанковия сектор - така че новосъздадените предприятия да могат да разгърнат потенциала си, а по-големите дружества да разширят дейността си. 

Според комисаря по финансовите услуги и финансовата стабилност Джонатан Хил, ако по време на кризата – между 2008-а и 2013-а, в Европа имаше единен единен пазар на капитали, достъпните средства за бизнеса щяха да са с близо 90 милиарда евро повече.  

Бъдещият съюз има за цел да подобри достъпа до финансиране за всички фирми и инфраструктурни проекти, да помогне на малките и средни предприятия да набират средства със същата лекота като големите дружества; да премахне пречките пред трансграничните инвестиции и да намали разходите за набиране на капитал.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44