Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес се открива 24-тото Международно туристическо изложение Holiday World

Прага
Снимка: Уикипедия

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в официалното откриване на 24-тото Международно туристическо изложение Holiday World, което ще се проведе от днес до 22-ри февруари в Прага. По време на изложението министър Ангелкова ще се срещне с чешкия министър на регионалното развитие Карла Шлечтова и с генералния директор на държавната Агенция по туризъм Моника Палаткова.

Туристическо изложение Holiday World е най-голямото в Чехия и Централна Европа. Посетителите по традиция ще могат да видят и 9-ото издание на TOP GASTRO & Hotel. Организатор на изложението Incheba Expo Прага.

Участието на България в Holiday World е традиционно. Министерството на туризма представя страната ни като целогодишна туристическа дестинация. Рекламният щанд е 42 кв.м и на него ще видим 3 туристически фирми и 5 общини.

Най-големите чуждестранни изложители и тази година са Словакия и Турция. Атрактивно представяне обещават Саксония, традиционните близки страни и региони, европейски дестинации и Средиземноморието. Ще се представят и екзотичните Тайланд, Малайзия, Индонезия, Доминиканската република, Куба, Тайван, Ямайка, Ел Салвадор, Етиопия, Индия и др. Дебют на изложението прави популярната сред чешките пътешественици Коста Рика, както и интересната за чехите в последните години Албания.

И тази година силно присъствие имат чешките региони с много атрактивни предложения, дегустации и музика. Сред най-големите изложители са Южна Бохемия, Усти над Лабем и Либерецкият край. Ще бъде обявен и победителят от анкетата "Край на сърцето ми", проведена от списание KAM Чехия и организаторите.

За втори път с атрактивни предложения ще видим и спа изложителите под патронажа на чешкия Съюз на лечебните минерални бани.

Атрактивни документални филми, разговори с пътешественици, пътуваща изложба предлага Worldfilm. Организаторите отново са подготвили томбола и големи награди за посетителите. На миналогодишното изложение в Прага участваха 661 изложители от 46 страни, а посетителите са били над 31 000.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44