Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК одобри програмата "Наука и образование за интелигентен растеж" за България

Кристалина Георгиева
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия одобри още една от оперативните програми на България - "Наука и образование за интелигентен растеж", от която страната ни ще получи близо 600 милиона евро за развитие на научните изследвания и образованието.


Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева подчерта, че финансирането в тази област е много необходимо за България. 

С тези средства ще помогнем на над 200 000 ученици да получат по-добро образование, в съответствие с изискванията на пазара на труда, и на над 1000 изследователи да участват в предизвикателни научни проекти. Очаквам парите да донесат ползи както за участниците, така и за икономиката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44