Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шествие "С Европа, но никога срещу Русия" се проведе в Силистра

Снимка: БГНЕС

Митинг-шествие под мотото "С Европа, но никога срещу Русия" се проведе тази вечер в Силистра. Организатор на проявата е младежкото обединение на БСП в града. 

Шествието премина по централния площад на града, предвождано от картонен танк с надпис "Не на войната" като символ на мира:

Ние сме против войната. Смятам, че евентуалното разполагане на натовски танкове в България ще бъде една враждебна стъпка към Русия. За това съм дошъл да изразя и да кажа своето решително "не" на тази стъпка, защото ние от Изток досега освен освобождение, друго не сме виждали. Пълен неутралитет. С Европа, да, но никога срещу Русия", заяви един от участниците в шествието.

Не искаме да се водят войни. Не е хубаво войната. Искам всички хора да го знаят, тъй като доста голяма част сега от младите хора не са ходили в казарма, нямат идея за какво става на въпрос. Не е хубаво войната, разберете го. Не е хубаво. По-хубаво е да се обичаме, да се уважаваме, защото само любовта ще изгради нещо красиво. Повярвайте ми. Посланията са насочени към всички нас, към всички българи. Каузата е една - България, искаме да обединим всички хора и да се борим за това нещо, каза друг демонстрант.

Шествието спря пред сградата на Областната управа, където беше прочетена декларация до управляващите с искане страната ни да пази неутралитет по конфликта в Украйна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44