Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров: И други лица имат участие в "Червеи"

Снимка: Катя Чорова

Съдия Владимира Янева не е в центъра на скандала с разработката „Червеи”, каза във Велико Търново главния прокурор Сотир Цацаров. По думите му, има замесени и други лица, които съвсем скоро ще станат ясни. 

В тази игра съдия Янева е органът, който, противозаконно според нас, е разрешил СРС-та. Само, че преди това някой е създал една разработка. Той е лице от състава на МВР тогава, лице от състава на ДАНС, който заемна една сравнително средна, да, вярно, отговорна, но средна управленска позиция. Този, който ще бъде обвинен също. А смятате ли, че така, както си е стоял на бюрото този човек, му е хрумнало, че могат да бъдат създадени един анонимен сигнал, един полуанонимен сигнал и още една докладна записка и всичкото това да тръгне. Някой този сценарий го е писал! И някой на този човек му е наредил какво да прави или поне му е подсказал. Преди съдия Янева има предисловие, а след съдия Янева има много дълъг послеслов. Тук имат участие и други лица. Може би скоро и те ще станат ясни.

Главният прокурор смята, че не трябва повече да живеем с такива ченгеджийски сценарии.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44