Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Научете как

7 ритъма ни въвличат в "жива вълна", отключват мъдростта на тялото и ни правят щастливи

Представяме ви една нова практика за релаксация и влизане във форма - "Жива вълна" - свободен танц или т.нар танцова медитация. Създадена е като концепция в България, преди по-малко от 3 години и се практикува вече на няколко места в София и извън столицата.

Свободният танц е метод, който се използва успешно на много места по света, но в България, той все още не е много популярен.
Практиката има за цел да направи така, че чрез танц и музика човек да се отпусне психически от напрежението, да тонизира тялото си и заедно с това да се забавлява.

Процесът комбинира дихателни техники за прочистване и енергетизиране на тялото. Водещият специално подбира музиката...и магията започва.
Няма контрол и никой не дирижира движенията на участниците. Всеки изразява себе си чрез свободни движения - без конкретни стъпки и заучени позиции на тялото.

Чуйте какво каза в интервю на Констанца Илиева създателят и водещ на "Жива вълна" Весела Ангелова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.