Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папа Франциск се срещна с Ангела Меркел във Ватикана

Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС
Германският канцлер Ангела Меркел бе на частно посещение при Папа Франциск. Това е трета среща между тях, откакто той оглавява Римокатолическата църква.

Аудиенцията, продължила 40 минути, е била поискана от Ангела Меркел във връзка срещата на Г-7 през месец юни в Германия. По време на разговора с Папа Франциск са били обсъдени проблемите на Европа, икономическата криза и как по мирен път да се намери решение за конфликта в Украйна. Засегнати са били темите за борбата срещу бедността и глада, трафика на хора, здравеопазването, правата на жените.

Меркел е направила и парично дарение, предадено лично на Папата в бял плик, предназначено за децата на бежанците от Сирия, Ирак и Близкия Изток. Двамата са си разменили и лични подаръци: дискове с музика на Бах и една книга за Папа Франциск, медал на понтификата, изобразяващ Св. Мартин, който дава наметалото си на бедните. Във връзка с това, Папата уточни, че държи да поднася този дар на държавни глави и премиери, защото в тяхната работа трябва да е заложена закрилата на бедните. Отговорът на Меркел бе: Ние се опитваме да правим всичко възможно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44