Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд в Ловеч отново не даде ход на дело срещу мъж, предизвикал катастрофа с три жертви

Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Ловеч отново не даде ход на делото срещу Хюриет Сюлейманов, предизвикал тежката катастрофа на 5-и май миналата година край Луковит, при която загинаха двама двайсетгодишни младежи от Плевен, а тяхна спътничка по-късно почина в болницата.

Сюлейманов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Той не се яви и на днешното заседание, а пред месец съдът го обяви за общодържавно издирване.

На днешното съдебно заседание от прокуратурата в Ловеч поискаха да не се дава ход на делото срещу Хюриет Сюлейманов, защото обвиняемият е нередовно призован и няма документи, които са изискани от полицията в Разград, дали същият е намерен и дали е в страната.

Според прокуратурата по този начин няма как да започне задочен процес в отсъствието на подсъдимия.

От съда обявиха, че следва да се задължи Областната дирекция на МВР – Разград да даде писмен отговор какви оперативно-издирвателни действия са извършени спрямо подсъдимия Сюлейманов, предприемани ли са изобщо такива, каква информация за местонахождението му е събрана до момента и има ли данни същият да е напускал страната.

Следващото заседание на съда беше насрочена за 27-и март. Забавянето на хода на делото предизвика недоволство сред родителите на загиналите при катастрофата младежи. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44