Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Присъствието на бащата в живота на детето е изключително ползотворно и незаменимо

2
Плакатите на кампанията "Да бъдеш Баща" са направени с мисъл и чувство за хумор
Дори и да не са биологични родители, почти всички мъже по света имат връзка с деца в ролята си на доведени бащи, братя, чичовци, дядовци, учители, наставници, треньори или просто приятели.
В световен мащаб все още много мъже остават извън грижите за децата поради различни причини. Съществуват обаче изследвания и много доказателства за това, че ангажираното и откликващо на нуждите на детето бащинство и мъжкото включване правят по-добър живота не само на децата и жените, но и на самите мъже. Положителното включване на мъжете влияе благоприятно върху равенството между половете и предотвратяването на насилието над деца.
„Да бъдеш Баща“ е национална кампания, целяща да фокусира вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето, като част от международната кампания MenCare.

Бащите са ни партньори и сътрудници. Учениците показват снимки и се хвалят какво правят техните татковци. Децата  стават много по-амбициозни и успели, когато бащата има по-ярко присъствие в живота им. Това разказа в студиото на Радио София Лилия Чавкарска - учител в 120-о основно училище "Г.С.Раковски".
Тя и Християн Вълчев - баща на 2 момчета, обсъждат българското образование, взаимоотношенията на децата и техните татковци, разказват за националната кампания "Да бъдеш Баща".

Чуйте повече по темата, убедете се колко е важна ролята на бащата за децата, научете какво още предстои в кампанията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия