Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд в Смолян решава за екстрадиция на албанец, обвинен в 3 убийства

Окръжният съд в Смолян разгледа европейска заповед за арест на Арманд Фоня от Албания и искането за екстрадиране от нашата страна. Чужденецът е обвинен в три опита за убийство в Гърция. Прокурорът Недко Симов заяви:

Европейската заповед за арест е издадена във връзка с три деяния. И трите деяния се класифицират  съгласно техния наказателен кодекс, като подбудителство към умишлено убийство. Нападнати са три лица. Първото е улучено само с един изстрел, но оживяло, имало операция, животоспасяваща, а другите две лица не са уцелени. Това гръцките власти са го квалифицирали като съучастие под формата на подбудител и по отношение на трите деяния, а самите деяния се квалифицират като опит за убийство. За трите се предвижда наказание доживотен затвор, съгласно тяхното законодателство.

Съдът ще се произнесе в седемдневен срок, след като изтекат трите дни, в които чужденецът може да се откаже от съгласието си да бъде доброволно предаден на гръцките власти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44