Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинската болница в Казанлък няма запорирани сметки

Общинската болница в Казанлък не е пред фалит и не взема пари от своите пациенти под каквато и да е форма. Това заяви за „Хоризонт“ доктор Кети Маналова – управител на здравното заведение.
Информация в медиите, че 12 общински болници, между които и Казанлъшката, са пред фалит, е създала напрежение сред персонала на болницата и гражданите, заяви доктор Маналова.

Лечебното заведение има около 1 милион лева задължения, но няма запорирани сметки. В началото на март НАП ще изтегли дължимите й суми за осигуровки директно от Здравната каса. Болницата е изплатила всички заплати и е снабдена с лекарства и консумативи, въпреки че получава между 65 и 70 процента от и без това ниските лимити. Доктор Маналова специално подчерта факта, че болницата не си позволява да взема от пациентите си пари под каквато и да е форма.

До края на седмицата предстои да се подпише и новият договор със Здравната каса. Управителката коментира, че ситуацията тази година ще се усложни още повече, заради увеличената минимална работна заплата и осигуровки, и без актуализация на цените на пътеките.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44