Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

21-годишен мъж е в кома след инцидент в цех за пелети в Смолянско

21-годишен мъж от маданското село Букова поляна е в кома след тежък инцидент в цех за пелети. Цехът е собственост на бащата на бившия министър на икономиката Делян Добрев. Според първоначалния оглед, машината не е била обезопасена за работа. 

Сигналът за пострадалия работник е получен на телефон 112. Раненият мъж от село Букова поляна е транспортиран в болницата в Смолян с опасност за живота. Настанен е в интензивното отделение на болницата, допълва началникът доктор Ангел Каръшев:
Трябва известно време да мине, да видим увреден ли е мозъкът и доколко е увреден. Иначе му предстоят множество операции на горния и долния крайник.
Веднага след получаване на сигнала за инцидента от спешна помощ, екипи инспектори са отишли на мястото, каза Емилия Даракчиева, временно изпълняващ длъжността директор на инспекцията по труда в Смолян:
За нас съоръжението не е обезопасено, на което е пострадал работникът, и съответно сме спрели използването му, тъй като за нас не са обезопасени неговите въртящи части и създават риск за здравето и безопасността  на работещите. Проверката продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44