Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Генерал Тонев трябва да се оттегли като депутат само ако се докаже, че е виновен

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов смята, че генерал Стоян Тонев трябва да се оттегли като депутат от ГЕРБ само ако бъде доказано, че е виновен за нарушения по сключен договор между Военномедицинската академия и частна клиника. Борисов разпространи това свое мнение през социалните мрежи в интернет.

Вчера ген. Стоян Тонев бе изслушан в Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Заставам зад всеки до доказване на неговата вина. Това се отнася както за кадри на ГЕРБ, така и за назначени от предишното правителство, категоричен е Борисов.

На изслушването ген. Тонев е отрекъл да е извършвал злоупотреби. Освен това бившият началник на ВМА поискал главният прокурор и Сметната палата да направят проверката по договорите. Изпълнителната комисия ще изчака тези проверки, казва още Бойко Борисов.

Според изнесените данни договорът на ВМА с частната клиника е нанесъл 10 милиона лева щета за сметка на ведомствената болница.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44