Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еколози настояха за публично обсъждане на резултатите от анализа за концесията на ски зоната в Банско

Снимка: БГНЕС

Еколози настояха за публично обсъждане на резултатите от анализа за концесията на ски зоната в Банско. Беше удължена работата на междуведомствената група, която трябва да предложи решения. 

Еколозите внесоха писма в Министерския съвет.

Очаквахме днес да има решение и искахме да се чуе все пак и гласът на обикновените граждани, защото очевидно бизнес интересите се чуват добре, каза Вера Стаевска от "Зелени закони".

Имаме един Закон за концесията, имаме един Закон за защитени територии – и на базата на тези два закона е направен договор за концесия  с "Юлен" АД. Той е нарушен в продължение на повече от десет години и единственото, което може да бъде законно, е да се отмени концесията и наново да се възложи, обясни Андрей Ралев от Сдружение "За дивата природа".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44