Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов благодари на всички парламентарни групи, подкрепили ратификацията на договорите за дълг

Снимка: БГНЕС

В профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов благодари на всички парламентарни групи и на депутатите, подкрепили споразумението за консултантски услуги при управлението на държавния дълг.

Този акт не беше подкрепа към ГЕРБ и управляващите, а акт за стабилност на държавата, посочва Борисов и обяснява, че с днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг.

Правителството на Орешарски вдига дефицита и след като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката, пише още премиерът.

Той приема критиките, че може би в началото управляващите не са комуникирали по най-правилния начин ратификацията и заради това са отложили гласуването със седмица. Призовавам всички, когато става дума за национални приоритети, да надмогнем тесния партиен популизъм и да се държим отговорно, допълва Борисов.

Премиерът не присъства на обсъжданията за ратификацията в пленарната зала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44