Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"БСП лява България" иска временна анкетна комисия да провери споразумението за външния дълг от 8 милиарда евро

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на "БСП лява България" предлага да бъде създадена временна анкетна комисия на парламента, която да проучи в срок от три месеца, как е било постигнато споразумението с посредниците за приетия вчера външен дълг от 8 милиарда евро. Това обяви депутатът от БСП Красимир Янков:

Временната комисия да проучи документооборота и кореспонденцията на правителството и отделни негови членове във връзка с договора за дилърство, договора за агентство и акта за поемане на задължения за 8 милиарда евро. Да извърши проверка на разходите и основанията за извършването им във връзка с подготовката за изтегляне на заем. Да установи начина, по който са избрани банките. Основателни съмнения в обществените среди за поемане на ангажименти за емитиране на външния дълг за следващите три години са в нарушение на бюджетната процедура, което смятаме за допълнително основание за проучване от страна на Народното събрание и отделно негови членове.

БСП обяви отново, че ще сезира и Конституционния съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44