Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песков: Отношенията между Москва и Запада могат да преживеят възраждане

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отношенията на Москва със Запада могат да преживеят възраждане, ако бъдат уважени интересите на Русия. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред CNN.

Необходимото на всички международно сътрудничество може да се възобнови, ако позицията на Москва бъде приета и разбрана, убеден е говорителят на руския президент: Нека бъда откровен. Много вода изтече, откакто между Русия и САЩ имаше партньорство по редица международни въпроси. Сега сме свидетели на огромен сблъсък на интереси в сърцето на Европа, в Украйна. Единственото нещо, което искаме, е нашите национални интереси и суверенни права да бъдат третирани с дължимото уважение. Веднага след като това се случи, ще настъпи време за нов ренесанс в нашите международни отношения, посочи Песков.

По думите му мисията на ОССЕ в Украйна е отказала да наблюдава как сепаратистите в Донецка и Луганска област изтеглят тежките си оръжия от линията на фронта. Според Дмитрий Песков, това създава известни технически проблеми. Той обаче смята, че въпреки взаимните обвинения на двете страни в конфликта в нарушаване на примирието, ситуацията в Югоизточна Украйна сега е много по-добра в сравнение с периода преди минските споразумения.

Говорителят на руския президент отхвърли като неверни твърденията на в-к "Новая газета", че в началото на февруари м. г. в Кремъл е бил обсъждан документ за присъединяването на Крим още докато Виктор Янукович е бил президент на Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Сергей Лавров нарече "нелепи" поставените от Киев искания за прекратяване на огъня в Източна Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров нарече "нелепи" поставените от Киев искания за прекратяване на огъня в Източна Украйна. Всички сме наясно, че идеално примирие, идеален режим за прекратяване на огъня не може да има , подчерта руският първи дипломат...

обновено на 26.02.15 в 14:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44