Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Офицери и сержанти от запаса и резерва искат Сливенската военна болница да остане филиал на ВМА

Снимка: БГНЕС

Да бъде запазен статутът на Сливенската военна болница като филиал на Военномедицинска академия - София, настояват в декларация до военния министър Николай Ненчев областните и общинските организации на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на ветераните от войните в България и Съюзът на военноинвалидите в Сливен. Поводът е планираното от ВМА - София преобразуване на болницата в търговско дружество или цялостното й закриване.

Офицерите от запаса напомнят, че нарочената за ликвидация болница е единствена за военните формирования в областите Сливен, Ямбол и Бургас, за учебния полигон „Ново село“ и авиобаза „Безмер“. По техни данни, военното лечебно заведение обслужва още 40 000 души военнослужещи от запаса и резерва и 882-ма ветерани от войната от Сливен, Бургас, Ямбол и Стара Загора.

В декларацията се посочва, че зад закриването на военна болница в Сливен стоят намерения за приватизация на сградите и парка с вековни дървета с площ от 87 декара.

Ветераните от запаса настояват за запазване на досегашния статут на сливенската военна болница като филиал на ВМА - София.

Кметът на община Сливен Кольо Милев заяви, че ще подкрепи усилията на ръководството на военната болница в Сливен да спаси лечебното заведение от ликвидация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44