Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланикът на Израел Шаул Камиса Раз получи званието "Почетен гражданин на град Мизия"

Заради хуманитарната кампания в пострадалия от наводнения регион миналото лято, посланикът на Израел Шаул Камиса Раз беше удостоен със званието "Почетен гражданин на град Мизия". На церемонията кметът Виолин Крушовенски заяви:

Беше унищожена реколтата ни, разрушена инфраструктурата, бе пометен труда на три поколения мизийци. Стотици къщи бяха наводнени, хиляди хора останаха без домове. Пострадаха хора в неравностойно положение и много деца. В тези трагични дни от живота на хората в Мизия и Крушовица на помощ се притекоха много добри хора. Бяха спасени десетки домове, човешки животи, помогнаха ни да почистим руините. Накарахте ни да почувстваме, че не сме сами в бедата. 

Реакцията при наводненията във Варна и Добрич е мотивирала външото министерство на Израел да организира благотворителната кампания в Мизия, сподели израелският посланик:

По време на събитията във Варна и Добрич, виждайки щетите още там по време на самото място, аз веднаха своевременно се свързах с външното министерство на Израел и ги помолих да се подготвят, за да помогнат и за мое съжаление, въпреки че се обърнах от името на Израел, отговорът, който получих беше всъщност: "Благодаря ви, но нямаме нужда, ние се справяме". И, когато няколко месеца по-късно бяхме свидетели на събитието в Мизия и Крушовица, си казахме: "Ние ще променим тактиката. Ще инициираме дейността всъщност отдолу нагоре. И тогава временното правителство отговори с "да" и ни подкрепи, каза: "Направете каквото смятате за необходимо".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44