Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев: При газова криза ще заработи газовата връзка между България и Гърция

Снимка: БГНЕС
При евентуална нова газова криза има възможност съществуващата газова връзка между България и Гърция отново да заработи  в двете посоки, заяви президентът Росен Плевнелиев по повод алтернативите на страната ни:

Това е една гаранция за нас, ако стане трудно и тежко. Имаме алтернативна доставка от Гърция. Същевременно, ние успяхме да разширим малко съществуващото газово хранилище. В него има ресурси, които биха помогнали на държавата до края на съществуващата зима да имаме необходимите доставки.

Най-важно обаче според президента е двупосочната връзка с Румъния да бъде завършена през следващите месеци.

При днешното си посещение в Брюксел Плевнелиев е поискал съдействие за това и от Европейската комисия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44