Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Добрич призова за регламентирана отговорност при нарушаването на инфраструктурата от ВиК операторите

Снимка: БГНЕС

Кметът на Добрич Детелина Николова призова Министерството на регионалното развитие да регламентира в новия проектодоговор с ВиК операторите кой и как ще поеме отговорност при нарушаване на инфраструктурата след отстраняване на авария. 

Не от вчера добричките общини се въртят в омагьосан кръг след всяка ВиК авария. Разбити улици и тротоари, липса на регламент кой да възстанови разрушения участък. Според Детелина Николова в случая глобите не помагат: Можем лесно и непрекъснато да издаваме актове и наказателни постановления, но виждаме невъзможността да се предприемат последващи действия.

От години ВиК Добрич се слави с огромна задлъжнялост, честа смяна на директори, скъпа вода, всекидневни аварии. Затова според Николова: Нашите инвестиции са немислими, когато насреща имаме недостатъчно добре организирана работа на ВиК оператора поради финансовите затруднения.

Въпросът на общинските кметове е ще се стабилизира ли ВиК Добрич, или общините да се обединяват с други ВиК оператори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44