Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ТЕЦ "Бобов дол" тече проверка по сигнал на омбудсмана Константин Пенчев

Снимка: ТЕЦ "Бобов дол"

В ТЕЦ "Бобов дол" тече проверка по сигнал на омбудсмана Константин Пенчев, съобщиха от Инспекцията по труда. Омбудсманът е сигнализирал за висока запрашеност, при която се работи в отделни звена в централата. 

На бункерите, където става разтоварването на въглищата, запрашаемостта е много висока. При проверката в отделите "въглеподаване" и "котелно" е установена въглищна прах по съоръженията, седем работници се оказали без индивидуални защитни средства, за което са съставени актове. Освен това осветлението на площадките е слабо и видимостта е недостатъчна. Направени са над 10 предписания, които трябва да се изпълнят до края на март т.г., казаха експерти. Голямо запрашаване особено лятото и в сухите зимни дни, имало при докарването на брикети от "Марица-изток". Въглищата се разтоварват от вагоните върху механични ленти. При отварянето на вагоните обаче има десетина работници, които следят за манипулацията и точно те работят при висока запрашеност, казват хора от екипа на ТЕЦ-а. От ръководството на дружеството не бяха открити за коментар по ситуацията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44