Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Одрин: Нямам намерение да предявявам иск срещу България

Снимка: en.wikipedia.org

Въпреки заявката на валията на Одрин Дурсун Али Шахин, че Турция може да заведе иск срещу България за причинените щети, вследствие на наводненията от придошлата река Марица в града преди няколко седмици, кметът Реджеп Гюркан заяви пред БНР, че няма намерение да прeдявява подобен иск.

Кметът и валията са от различни политически сили. Шахин е от управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента Ердоган, докато кметът е представител на светската опозиционна Народно-републиканска партия. Гюркан каза:

Нямам намерение да съдя българското правителство. Аз не си мисля да правя това. Молбата ми е самите язовири по границата с Турция да не бъдат пълни до максималния им капацитет. Знаете, че идва пролетният сезон, в който има много валежи и снеговете започват да се топят. И затова отправям искрена молба, да не се пълнят язовирите докрай.

Одрин има намерение да развива връзки с българските градове в областта на трансграничното сътрудничество и европейските програми за интеграция и развитие, каза Шахин.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44