Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресурсни учители искат да имат различен професионален профил

Снимка: Жоро Александров

Ресурсните учители да имат различен професионален профил, за това ще настояват от Асоциацията на ресурсните учители пред Министерството на образованието и парламентарната ресорна комисия, каза председателят на организацията Калоян Дамянов:

Повечето са завършили специална педагогика с различни профили: работата с деца с интелектуални недостатъци, със зрително затруднение, със слухово увреждане, с децата от аутистичния спектър. Ние предлагаме нашите специалисти да бъдат профилирани според видовете затруднения, тъй като тези деца станаха страшно много. От един ресурсен учител се очаква да работи с деца от детската градина до 12-и клас, което е много широк спектър. Бихме искали да профилираме нашите специалисти, за да повишим качеството на грижата, която те предоставят.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44