Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Марашев отново оглави митницата в Свиленград

Със заповед на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов Стефан Марашев отново оглави митницата в Свиленград. Той поема временно и по съвместителство поста до 28-и май. Негов заместник ще бъде Георги Костадинов, който е назначен след конкурс. Тандемът е ръководил свиленградската митница заедно преди години.

За първи път Марашев оглавява митницата през 2002-ра г. Шест години по-късно е обвинен, че е възстановявал неправомерно акцизи и е уволнен. След като е оправдаван, е възстановен на поста. По-късно обаче името му се замесва в друг скандал около множеството незаконни постройки край язовир "Ивайловград". Марашев доказа законноста на вилата си и подава оставка като ръководител на митницата в Свиленград, но остава в системата като редови митничар. 

Георги Костадинов е негов заместник още през 2002-ра г., а името му беше замесено в скандал през 2014-а г., когато в колата му бяха открити амфетамини. Обвиненията срещу него отпаднаха поради липса на доказателства и той се върна на работа.

Втори заместник-началник остава Юлия Чолакова, която пое ръководството на митницата след ареста на Караиванов. Той беше задържан с подкуп и белязани пари в акция на ДАНС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44