Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу решението на НС за нов външен дълг от 16 милиарда лева

| обновено на 28.02.15 в 12:21
Снимка: БГНЕС
Недоволни от поемането на нов външен дълг от 16 милиарда лева се събраха пред сградата на БНБ. Около 30 души са се събрали до момента на протеста под надслов: "Не на дълговото робство". Според организаторите до половин час се очаква да дойдат около 300-400 души.

Протестното шествие ще премине по бул. "Цар Освободител" до площад Народно събрание.

Протестиращите се обявяват срещу гласуваната от НС ратификация на дълга от 16 милиарда лева и заробващата политика на БНБ и правителството.

Решението за дълга беше одобрено през седмицата с гласовете на депутатите от ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС, АБВ и БДЦ. БСП и "Атака" бяха политическите групи, които гласуваха против. Президентът заяви, че няма да упражни правото си на вето върху ратификацията, а междувременно лидерът на БСП Михаил Миков заплаши, че ще сезира Конституционния съд по този въпрос.

Протестът е граждански и на него не могат да бъдат издигани знамена на политически партии, предупреждават организаторите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44