Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Словакия увеличава реверсивните доставки на природен газ за Украйна

Снимка: БГНЕС

Словакия увеличава от днес реверсивните доставки на природен газ за Украйна, съобщи РИА Новости. Подаването по газопровода "Вояни - Ужгород" започна миналия септември по двустранни договорености, постигнати с посредничеството на Европейската комисия. От тогава до днес капацитетът на тръбата беше увеличен двойно - от 20 на 40 милиона кубически метра в денонощие. 

Значението на словашките доставки нарасна, след като през последната седмица Русия предупреди, че може да прекъсне прякото подаване на газ за Украйна поради липсата на авансово плащане от Киев.

В петък говорител на „Газпром“ заяви, че украинците са предплатили само за един ден.

Вчера ръководителят на „Нафтогаз“ Андрей Коболев обяви, че украинската компания е платила за периода до 5-и март, и допълни, че не е получавал официално предупреждение от Русия за прекъсване на доставките.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44