Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Северна лига" протестира в Рим срещу правителството и имиграцията

Италианската партия „Северна лига” проведе митинг в Рим. Протестът премина под лозунга “Ренци у дома” и беше насочен както срещу правителството, така  и против имиграцията. По същото време в италианската столица беше организирана и контрадемонстрация.

Лидерът на „Северната лига” Матео Салвини нарече премиера Матео Ренци „глупав слуга на Брюксел” и поиска някои закони от времето на Марио Монти да бъдат променени, тъй като спъват развитието на Италия. Салвини не се поколеба да използва циничен език срещу министри и политици. Към манифестацията, освен хиляди лигисти, дошли от областите Венето и Ломбардия, от където произлиза  и самата партия, се присъединиха и крайно десни организации. Характерно за всички тях е антиимиграционното отношение. От друга страна обаче данните сочат, че в производствените отрасли се трудят хиляди чужденци. Едно противоречие, съпътстващо винаги „Северната лига”, е недоволството от политиката на другите партии, превръщащо се в непрестанна предизборна кампания. Този път бившият премиер Силвио Берлускони беше обявен за мъртъв политически, а лозунги срещу премиера Ренци бяха разлепени на доста места в Рим. Засилена беше охраната на града, а като допълнителна мярка за сигурност беше използван и специален хеликоптер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44