Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атракционно влакче тръгва за Цветница в Ловеч

Снимка: Община Ловеч

За един от най-почитаните християнски празници - Цветница, в Ловеч ще тръгне атракционно влакче. То е част от мащабен проект на Общината - "Подкрепа за развитие на туристическите атракции в община Ловеч".

Новото атракционно влакче е с капацитет от 20 места. С него жителите и гостите на града ще могат да се придвижват от старата градска баня до Ловешката крепост, минавайки покрай други забележителности в стария квартал "Вароша“.

Предвижда се да бъде утвърден и друг маршрут в рамките на Ловеч. Билетът за влакчето ще е 2 лева. За групови посещения (над 15 души),  деца над 3-годишна възраст, ученици, студенти и пенсионери цената е 1,50 лева. За ученици груповият билет ще е 1 лев.

Предвидени са и пакетни семейни билети с деца до 18-годишна възраст, които ще струват е 4 лева.

Освен пускането на атракционното влакче по проекта е реконструирана и старата градска баня, която е превърната в своеобразен музей на водата. Ремонтирана и обновена е и крепостта „Хисаря“. Подготвени са и други атракции за туристите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44