Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безработицата в Ловешка област продължава да расте

Безработицата в Ловешка област продължава да расте и вече е почти 17 на сто. Само за последния месец в бюрата по труда са регистрирани близо 1200 души, съобщи Снежана Вълкова от Регионалната служба по заетостта: 

Съществено влияние върху безработицата оказа регистрирането на лицата, които бяха освободени от субсидирана заетост като лични асистенти

Вълкова допълни, че най-висока в Ловешка област продължава да е безработицата в община Угърчин, над 53%, най-ниска се запазва в община Троян 7%, а в община Ловеч е почти 10%:

На работа през месец януари са постъпили общо 532 безработни лица, които се увеличават с 235 спрямо предходния месец поради големия брой започнали работа лица по програми за заетост, както и на първичния пазар. Най-много работни места на първичен пазар са заявили от преработващата промишленост, от селското, от горското и от рибното стопанства, търговията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44