Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян предприема спешни мерки за ограничаване на незаконната сеч

Снимка: БТА

Община Троян предприема спешни мерки за ограничаване на незаконната сеч по селата и рушенето на горските пътища. 

Кметът на Троян Донка Михайлова смята, че този проблем е трудно решим, но Общината ще направи необходимото според правомощията си:

Законът за горите парцелира отговорностите на държавата по отношение на държавните гори, на частните собственици, по отношение на частните гори и на общините, по отношение на общинските гори. Поемаме ангажимент за срещи с хората, които секат в горите, но за съжаление тези мерки са частични и не съответстват на нашите отговорности по закон.

Михайлова допълни, че една от мерките, които ще предприеме Община Троян, е ограничаване на натовареността на някои от горските пътища и мостове. Най-сериозно увреден е един от мостовете в село Терзийско, който е с изровена основа:

Разпоредих по спешност аварийни действия за укрепване на моста. Ще поставим и знак за тежките камиони, така че да не допуснем да пострадат хора, обясни кметът на Троян. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44