Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловешка област отчитат по-малко криминални престъпления през миналата година

Снимка: БГНЕС

В Ловешка област отчитат по-малко криминални престъпления през миналата година, въпреки че в региона са извършени пет умишлени убийства. Основен проблем пред полицията остават кражбите и борбата с разпространението на наркотиците.

Повече от половината извършени престъпления в Ловешка област са срещу собствеността, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР Георги Иванов. Сред тях най-голям е броят на кражбите от домове. Обект на посегателство са много възрастни хора по селата, а предмет на кражбите са златни накити, битова техника и пари. Георги Иванов допълни, че като приоритет в работата на полицията стои проблемът с производството, разпространението и използването на наркотични вещества:

Следим определена категория лица, но всеки един наркоман стана разпространител. Купува две дози, едната я държи за себе си, а другата я предава. Това затруднява нещата. Стъпка напред е, че не допускаме създаването на група. Това ни дава възможност по-успешно да се борим.

Икономическите престъпления в Ловешка област са 540, с нанесени щети за близо 520 хиляди лева. В държавната и в общинската администрации са регистрирани над 60 престъпления, свързани с корупция. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44