Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анастас Караиванов от Смолян получи наградата "Трети март"

Отличеният курсант Анастас Караиванов
Снимка: Катя Чорова

23-годишният Анастас Караиванов от Смолян е тазгодишният носител на академичната награда "Трети март" на община Велико Търново. Отличието се присъжда на най-изявения курсант, който завършва Националния военен университет "Васил Левски". Призът бе връчен на общоградското честване на националния празник. 

Петокурсникътспечели наградата с отличен успех в специалността "Мотопехотни и танкови войски" и участия в съвместни международни учения. Той е първият военен в рода си. Анастас Караиванов сподели пред БНР:
Интересът ми към военната професия запали една статия за батальона в Смолян, която беше озаглавена "Терминатори в снега". Тя възбуди в мен желанието ми да се развия в тази сфера.Най-вече си пожелавам да съм здрав, нали, за да може всички тези мечти, които съм си поставил, да ги реализирам впоследствие, а колко вече са ми големи мечтите, ще покаже времето. 
Отличеният курсант посочи, че е готов да се включи и в мисии зад граница:
Разбира се, това е част от нашите задължения като военнослужещи и да защитаваме интересите на страната ни, било тук в страната и извън нея. 
Наградата "Трети март" е придружена с парична премия от 3 хиляди евро, които бъдещият офицер ще използва за своето професионално усъвършенстване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44