Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева: Брюксел забелязва, че България обръща повече внимание на реформите

Това, че властите в България напоследък обръщат повече внимание на реформите, прави добро впечатление в Брюксел, заяви заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева:

Определено усещането в комисията е че съдебната реформа, която доста дълго време беше по периферията на вниманието сега е повече в центъра. Виждаме в здравната сфера повече усилия. Определено в последните няколко месеца се усеща стабилност, но нека да си кажем, имаме си и проблеми за решаване.

Правителството в никакъв случай не трябва да губи посоката и стабилността, особено макроикономическата - следващите месеци са критични за икономическата му политика, подчерта Кристалина Георгиева. Тя добави, че през април, когато отделните страни трябва да представят в Еврокомисията своите икономически и фискални мерки, ще стане ясно дали българското правителство е в състояние да осъществи необходимите реформи:  

 През април то ще трябва да покаже дали е в състояние да провежда структурните реформи. Много от тях много време са отлагани и дърпат страната ни надолу, и в същото време да балансираме бюджета, за да не можем да попадаме в ситуация, в която да има съмнения България готова ли е, способна ли е да я поддържа тази стабилност, и аз съм убедена, че като дойде април месец ние ще видим добре обмислена политика и добре обмислени мерки на правителството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44