Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Умишлено убийство с цел грабеж - основната версия за смъртта на 23-годишната Вероника

| обновено на 04.03.15 в 11:19
Снимка: БГНЕС
Умишлено убийство с цел грабеж е основната версия на разследването, което се води във Велико Търново за смъртта на 23-годишната студентка Вероника Здравкова.

Според резултатите от аутопсията момичето е било умъртвено с удари по главата и след това е хвърлено в река Янтра. Престъплението е извършено в събота вечерта. От Окръжната прокуратура съобщиха, че до момента няма заподозрян извършител на убийството.

Вероника е видяна за последно именно в събота вечерта в района на железопътната гара, а тялото й бе намерено вчера близо до това място в река Янтра. Не са открити телефонът и дамската й чанта.

Потресени от смъртта на студентката, група граждани започват днес подписка за обезопасяване на района, в който е извършено престъплението. Според инициаторите по този маршрут от железопътната гара до Южния пътен възел се движат много хора. Затова трасето трябва да бъде осветено и оборудвано с камери за видеонаблюдение, а нощем да  го обхождат полицейски патрули.

Подписката ще се събира от 18 часа пред паметника "Майка България", а след това ще бъде внесена в Общинския съвет на Велико Търново.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44