Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангела Меркел и Жан-Клод Юнкер отхвърлиха исканията на управляващите в Гърция за нова спасителна програма

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отхвърлиха исканията на управляващите в Гърция за нова, различна от досегашната, спасителна програма. След среща в Брюксел двамата бяха единодушни, че фокусът сега трябва да бъде върху изпълнението на постигнатото в Еврогрупата споразумение за продължаване на настоящата програма.

Според Жан-Клод Юнкер на този етап е преждевременно да започват разговори за нова програма - това, по думите му, са спекулации, които трябва да се избягват - както трябва да се избягват и едностранни мерки от гръцка страна.

От Брюксел германският канцлер предупреди, че ако договореностите от Минск за спиране на конфликта в Украйна не се спазват, Европейската комисия и страните - членки са напълно готови да преминат към нов, по-тежък режим на санкции към Русия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44