Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минута мълчание и черни флагове в Търновския университет в памет на убитата студентка

Черни флагове ще бъдат спуснати днес на сградите на Ректората и Стопанския факултет на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Траурът е в памет на студентката Вероника Здравкова, която бе ограбена и жестоко убита близо до железопътната гара в края на миналата седмица. Учебните занятия в университета, където тя учеше, ще започнат днес с минута мълчание.

Вчера стотици търновци се присъединиха към апел до общината за обезопасяване на района. Подписката прерасна в демонстрация, при която хората обвиниха властите и полицията в бездействие:

Трябва да има смъртна присъда за убийства по особено жесток начин. В България, докато не стане трагедия, няма да се стреснат.

Според търновци полицията, управляващите, институциите на работят адекватно: Къде са полицаите по тъмните и опасни кътчета на града? Няма ги! Къде е Общината, след като толкова години много хора се оплакваха от тъмнината по тая пътека? Защо не сложиха поне десет лампи?



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44