Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев: Знаех за Бъчварова, но не беше ясно дали тя ще приеме

Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев съобщи, че още вчера след разговора с премиера е знаел, че Румяна Бъчварова ще бъде предложена за министър на вътрешните работи, но все още не е било ясно дали тя ще приеме:

Това е много силен знак на политическа отговорност от страна на ГЕРБ заместник-председател и един от най-изявените лидери на партията да поеме вътрешното министерство, в кризисна ситуация така се прави, а и крайно време беше България да има жена вътрешен министър. За мен предложението е на ГЕРБ и Борисов, не е имало между нас преговори кой да бъде вътрешният министър, а имаше от негова страна ангажимент, че ще е човек, който в сътрудничество с ДПС и модела "Кой" по никакъв начин не може да бъде подозиран, и това е случаят.

На разговора с премиера не са коментирани имена за постовете главен секретар на МВР и председател на ДАНС, каза още Кънев. Той се съгласи с критиките на премиера към коалиционните партньори. Въпреки това съпредседателят на Реформаторския блок определи диалога като добър:

При изготвянето на програмната декларация беше ясно, че по някои въпроси има несъгласие, тонът се отнася особено за Патриотичния фронт и АБВ и в незначителна степен за Реформаторския блок.

Интервюто на Снежана Иванова с Радан Кънев, излъчено в предаването "12+3", можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44