Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят до дни плана за реформи в БДЖ

Снимка: БГНЕС

Високи скорости, по-сигурни влакове и повече собствени приходи за БДЖ предвижда планът за реформи, който дружеството подготвя. Очаква се той да бъде оповестен до дни.

Големи реформи ще има и в двете дружества, обясни изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров. В повече от триста страници са представени решения за стабилизиране на дружеството през следващите седем години:

Това, което искаме да направим, е да качим собствените приходи. Правят се много сметки, става въпрос за сметки за милиони, ако не и за милиарди левове. 

Планът не предвижда спиране на пътнически влакове, дори напротив, при необходимост ще бъдат пуснати още. По отношение на готвената приватизация на БДЖ "Товарни превози", Владимиров заяви:

Това, което виждам, как е подготвена приватизацията на други места, където е успешна, не съм голям оптимист, дружеството не е готово за приватизация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44