Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка катастрофа на пътя Стара Загора – Хасково

Една жена е загинала, четирима са ранени при катастрофа на пътя Стара Загора – Хасково. Румънски ТИР блъснал кола със сливенска регистрация. 

Катастрофата е станала към 5.20 часа тази сутрин на пътя Стара Загора – Хасково в участъка между селата Бъдеще и Ястребово, потвърди за "Хоризонт" Радослав Николов от областната дирекция на МВР. Водачът на румънския ТИР е връхлетял върху лек автомобил "Форд" и е убил една жена, другите четирима пътници са ранени. Пострадалите са настанени в Старозагорската болница, като една жена е с опасност за живота.

Самоличността на пътуващите все още не е установена. Проба с дрегер на румънския шофьор е отчела 1.16 промила алкохол. Най-вероятната причина за произшествието, според полицията, е, че шофьорът на ТИР-а е заспал и е навлязъл в отсрещното платно за движение, където ударил челно лекия автомобил. 

Движението по пътя е затруднено.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44