Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ана Дурицкая, ключовият свидетел по убийството на Борис Немцов, е заплашвана

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ана Дурицкая – ключовият свидетел по убийството на руския опозиционер Борис Немцов – е заявила, че са отправени заплахи за живота ѝ. Спътницата на Немцов по време на убийството му заяви, че неизвестни лица са отправили заплахи за живота ѝ, докато е била при родителите си в Украйна. Руският главен прокурор Виктор Шокин е издал заповед за осигуряване безопасността на Дурицкая. Украинската прокуратура също е образувала следствие по случая.

Ръководителят на руското следствие Владимир Маркин съобщи, че все още се работи по няколко версии за убийството на Немцов:

Убийството може да е било, с цел да се провокира политическа дестабилизация в страната. Работи се подробно и по версията, че убийството може да е свързано с ислямския екстремизъм. Освен това се проверява и версията за връзка със събитията в Украйна.

Заместник главният секретар на НАТО Александър Вершбоу също изрази мнение, че разстрелът е свързан с позицията на Немцов против руската намеса в конфликта в Донбас.

В същото време в Москва беше освободен другият опозиционен лидер Алексей Навални, който излежа 15 дни заради разпространението на брошури с призиви за опозиционен протест на 1-ви март. Протестът се превърна в траурно шествие заради убийството Борис Немцов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44