Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лошото време в Италия взе три жертви

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Необичайно лошо време, съчетано с ураганни ветрове, поройни дъждове и обилни снеговалежи в Италия създаде сериозни проблеми и взе три жертви.

Най-пострадала е област Тоскана, където вятър от над 100 км/ч изкорени дървета, отнесе покриви, събори стена на стара фабрика и камбанария на църква от 17-и век, повиши нивото на реките. В областта без ток останаха 100 000 души, както и в голяма част от област Абруцо.
 
Това е само част от апокалиптичната картина, съпроводена от поройни дъждове и снеговалежи в планинските райони. Подобна е ситуацията във всички централни и южни части на страната, където преди всичко силният вятър нанесе щети и е причина да загинат трима души.

Лошото време засегна особено западното крайбрежие на Апенинския полуостров, включително Рим и Неапол, където свлачище затрупа автомобили. Циклонът премина към Адриатическото крайбрежие, предизвиквайки също редица затруднения: товарен самолет излезе от пистата на летището в Анкона и благодарение хладнокръвието на пилота ситуацията е била овладяна. 
Силният вятър възпламени и газопровод край селището Пинето, а в Алпите край курорта Вал Гардена изкорени дърво, което падна върху лифта, превозващ  200 скиори, които бяха спасени.

Според прогнозите лошото време ще се задържи и през следващите два дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44