Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частна фирма ще пази домовете от крадци в 10 ловешки села

Снимка: БГНЕС

Жителите на 10 ловешки села наеха частна фирма да пази домовете им от крадци. Вече са подписани  договори със 750 собственици на къщи в общините Ловеч и Летница. От днес фирмата охранява и домове в село Радювене. Месечната такса за една къща е 6 лева. 

Селото е подложено на грабежи. Собствеността на хората по никакъв начин не е защитена. Последните години има много кражби в селото, много разбити домове. Чупят се прозорци, изкъртват стените и се вадят кабели, за да се носят на вторични суровини. Поне десет пъти моят дом е разбиван и окраден. Имаме над 105 жени, които са вдовици. Вечер със страх оставаме вкъщи и затова търсехме начин да имаме охрана, споделят жителите на Радювене.
От Областната дирекция на МВР в Ловеч потвърдиха, че фирмата има лиценз да извършва охранителна дейност. От полицията съобщиха още, че на един младши районен инспектор се пада да се грижи за сигурността в по две-три села в района. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44