Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В редица области има проблеми с тока

| обновено на 08.03.15 в 14:04
Снимка: БГНЕС

Енергоразпределителното дружество EVN съобщава за проблеми в мрежата и за затруднен достъп до местата, където има аварии заради непочистените пътища и падналите дървета. Мокрият сняг също създава проблеми, заяви  говорителят на дружеството Петър Костадинов:

Проблеми има и в нашата мрежа и в мрежата на ЕСО. Наистина ситуацията, за съжаление ситуацията не се е подобрила от гледна точка на времето през изминалото денонощие и все още имаме значителна част от нашите клиенти в малките населени места без електрозахранване - основно в Смолянска област, Пазарджишка, Хасково, Кърджали, в Пловдив, в т.нар. Родопска яка - това са високите части. Имаме организация още от ранните часове на 7 март, вчера сутринта, работи кризисен щаб в нашето дружество постоянно. Има подобрение на места, успяхме да възстановим захранването почти за целия град Смолян, курортът Пампорово е подсигурен. Но за тези села, които са по-изолирани, работим заедно с пожарната, с "Пътна инфраструктура", така че да можем да достигнем до тях. Въпросът е, хората да могат да стигнат до електропроводите. Това е основният проблем. 

Заради лошото време без ток са 20 в област Велико Търново и 10 в област Габрово. От "Енерго-Про" увериха пред "Хоризонт", че в проблемните райони са мобилизирали допълнителни аварийни екипи и техника.

Проблеми има и в Западна България, съобщи Борислава Луканова от ЧЕЗ:

Област Благоеврад засегнати останаха 3 000 абоната в общините Разлог, Якоруда, Банско, Сандански и Белица. 
В област Монтана засегнати са около 1 500 клиенти в общините Монтана, Берковица и Георги Дамяново. 
В област Видин колегите работят за възстановяване на електрозахранването на 2 500 абоната в общините Белоградчик и община Видинска област. Враца - засегнати са около 7 000 клиенти в общините Мездра и Роман. 
В област Перник без електрозахранване са около 700 абоната в община Трън. В област Кюстендил засегнати са около 2 500 клиенти в община Кюстендил. В област София работата продължи за около 8 000 абоната в общините Елин Пелин, Ихтиман, Костенец и Самоков. 
В град София засегнати са около 1000 абоната. 

Възстановяването на електричеството в засегнатите от лошото време населени места ще отнеме дни, предупреди министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков. По данни на началника на Главната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" Николай Николов, толкова много населени места без ток не е имало от години. Вучков и Николов обявиха това след заседание на Националния кризисен щаб по бедствия и аварии.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44