Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константина Кунева призова гърците за борба с дискриминацията

Снимка: БНТ

По случай 8-и март българката Константина Кунева, която е евродепутат от гръцката партия СИРИЗА, призова за равенство и борба срещу насилието над жените. 

В Гърция 8-и март не е популярен като ден на майката и жената. 8-и март се отбелязва повече като ден за борба срещу дискриминацията на жените по света. Затова най-активни на този празник са организациите на левите партии, които провеждат днес изяви в подкрепа на жените имигранти и на всички жени, които се борят срещу насилието.

За днешния празник гъркините получиха специално обръщение от евродепутата на СИРИЗА Константина Кунева, излъчено от всички водещи медии. За гърците тя е символ на смелост и непреклонност с цената на всичко в името на справедливостта, както я оценяват тук. За това и на евроизборите, въпреки че е чужденка, я подкрепиха десетки хиляди гърци.

Ние, жените, желаем това, което е право на всеки човек – равенство, равен достъп до работа и равно заплащане. Искаме също защита от всякакъв вид дискриминация и насилие. Затова ви призовавам за активно участие в политиката и синдикалното движение, заяви Кунева.

Това изявление на евродепутат Кунева е също обръщение към имигрантите и безработните гъркини.

Днес се организират срещи на жени-депутати с неправителствени организации, които защитават и децата от насилие. Събират се средства за детски болници. Подпомагат се и местата, които осигуряват убежище на жени, пострадали от насилие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44