Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Росбалт": Борис Немцов е убит заради негативните му изказвания срещу мюсюлманите и пророка Мохамед

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският опозиционен политик Борис Немцов е бил убит заради неговите негативни изказвания по адрес на мюсюлманите и почитания от тях пророк Мохамед. Това твърди информационната агенция "Росбалт".

Бившият зам.-командир на чеченския батальон "Север" Заур Дадаев, който беше обвинен за убийството на Борис Немцов, на практика е поел отговорността за организирането на това престъпление, твърди "Росбалт". По време на разпитите Дадаев казал, че убийството е било извършено заради нееднократните негативни изказвания на опозиционния политик за мюсюлманите и тяхната религия, посочва изданието, като се позовава на свой информиран източник от органите на реда. По този начин Дадаев фактически е признал, че е организатор на престъплението и затова не следва да се очакват каквито и да е гръмки разобличения или задържания в рамките на разследването, посочва източникът на "Росбалт".

В същото време чеченският лидер Рамзан Кадиров определи Заур Дадаев като вярващ мюсюлманин, който е бил шокиран от карикатурите във френския сатиричен седмичник "Шарли Ебдо" и от коментарите в подкрепа на тяхното отпечатване. В своята страница в социалните мрежи Кадиров пише, че Дадаев е патриот, готов да даде живота си за родината. Ако съдът потвърди неговата вина за смъртта на Борис Немцов, то убивайки човек, той е извършил тежко престъпление, посочва Кадиров и добавя, че Дадаев не би направил и крачка срещу Русия, заради която дълги години е рискувал живота си. Чеченският лидер е наредил да бъдат разследвани обстоятелствата около уволнението на Дадаев от Вътрешните войски, както и да се проучи неговото поведение и настроение, преди да напусне редовна служба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44