Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военна техника разчиства пътищата в община Лъки

Пътищата в бедстващата община Лъки ще бъдат разчиствани с военна техника, съобщи пловдивският областен управител Розалин Петков. В Лъки нямат ток вече три дни. Над 25 населени места в областта също имат проблеми с електрозахранването. Единственият проходим пътен участък в община Лъки е този до града. До другите населени места, където снежната покривка надхвърля вече 2 метра, единствената възможност е да се използват военни машини, подчерта Петков:

Очаквам министърът на отбраната да разреши на 61-ва Стрямска бригада да пуснат верижната техника. В Манастир положението е трагично. Днес трябва да стигнем до тях. Всеки ден няма ток и хората се притесняват, което е нормално.

Продължават проблемите с електричеството и в още няколко високопланински села в общините Асеновград и Родопи, както и в община Първомай, каза още Розалин Петков. По думите му вече е възстановен токът в петте села в община Садово. Без електричество остава Общинският център. Очаква се днес токът да бъде пуснат и там. До края на деня трябва да бъде почистен пътят до село Лилково, както и отсечката до границата на Пловдивска област по пътя Асеновград Кърджали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44