Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има подобрение на обстановката в Смолянско

| обновено на 09.03.15 в 15:42
Снимка: БНР

Електрозахранването в Смолян е отчасти възстановено. Има подобрение на обстановката, каза областният управител Недялко Славов.

В Смолян, Чепеларе и Пампорово електрозахранването е възстановено. Проблеми има единствено в някои квартали на града. Най-притеснително е в квартал "Устово", където в продължение на няколко дни няма ток и усилията ни са насочени натам. За съжаление все още в общините Рудозем, Мадан, Неделино, Баните, тези общини са без електрозахранване и екипите работят по установяване на захранването. Мобилизирана е допълнителна техника и пътищата се почистват, като приоритет е главният път Пловдив – Смолян и стремежът ни е в рамките на днешния ден да осигурим връзка с всичките общински центрове.

Дни наред дефицитна стока в бедстващ Смолян бяха хлябът и свещите.

За овладяване на бедствената ситуация се включиха и военнослужещите от 101-ви Алпийски батальон, които пробиват пътища до блокираните от снежните преспи смолянски села. Носят и провизии за населението. Ето какво каза командирът на поделението в Смолян подполковник Димитър КацаровПо решение на кризисния щаб се насочват усилията под ръководството на областния управител и кмета по няколко направления. Първо, сутринта  до към десет часа нашият снегорин чистеше пътят Смолян – Пампорово, но предвид тежката ситуация в Стража, там, където вече три дена няма достъп, се взе решение да пренасочим там силите и средствата. Ние тръгваме една група от 12 човека с една високопроходима машина ЗИЛ 131 с лопати и други средства да пробиваме пътя за Стража, защото трябва да достигнем до тези хора и да видим каква е обстановката там.

Репортаж на кореспондентката ни в Смолян Радостина Чернокова, излъчен в предаването ни "Нещо повече", можете да чуете в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44