Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постоянна мярка "задържане под стража" за Илиян Здравков

Снимка: Катя Чорова

Окръжният съд във Велико Търново наложи постоянна мярка "задържане под стража" на 40-годишния рецидивист Илиян Здравков за убийството на 23-годишната студентка Вероника. Здравков е направил пълни самопризнания. Според съда разследването е събрало достатъчно доказателства, че той е извършител на престъплението.

Илиян Здравков има шест присъди, като за влизане в затвора за изтърпяване на последната е обявен за издирване на 25-и февруари, каза прокурорът Цани Попов, който поиска постоянен арест за рецидивиста, защото има реална опасност да се укрие и да извърши ново престъпление. На Здравков е повдигнато обвинение за грабеж, придружен с убийство, за което законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. С мярката "задържане под стража" бяха съгласни самият Здравков и служебният му адвокат Кирил Станчев, който потвърди самопризнанието на клиента си. Сто процента си е признал. При обиска са намерени вещи, които са нейни. Той не оспорва това. Затова приехме позицията да съдействаме на разследването с цел смекчаване на вината.

Адвокатът бе категоричен, че на Здравков не е оказван натиск да прави самопризнание. Извън съдебната зала призналият вината си Здравков попита журналистите:

Приличам ли ти на убиец?



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44